Onsdag

Hej hej hej. Idag är en bra dag. Var inte på praktiken idag utan jag o halva min seminariegrupp skulle presentera våra praktikplatser för dom som går termin 1 nu. Så vi satt på min klaskompis plats och redovisade typ. Jag var lite nervös först men det gick ju bra. Var näst intill roligt tillslut haha. Vi var klara tidigt och det gjorde min lycka idag haha. Åkte hemåt innan ett typ. Mötte mathias vid korsvägen för att ge honom mitt spårvagnskort, sen tog jag en promenad hem i regnet. Det var ganska skönt. Funderar på att börja med det, att gå av lite tidigare och rensa skallen lite med en kort promenad. Nu sover jag ju alltid på vagnen o det känns som om man kommer direkt hem från en dag full av tankar. Bättre att ta en paus för sig själv kanske, innan man kommer hem till sin lilla fristad för att vila :)
Jag har städat och tvättat idag. Känns skönare att åka bort när det är rent hemma hehe, o på lördag åker jag ju till Jossan i malmö :D. Jessica kom hit ett tag, vi bara snackade o chillade o så. Jessica är en sån där person som det är så bra att reflektera kring saker med, hon e smart liksom. Jag har en bunt såna i mitt liv o det är jag glad för. Snälla smarta människor.
Imorgon ska jag på min praktik igen. Ska vara med som vanligt på kontoret på förmiddagen, sen på eftermiddagen så ska jag till boendestödjarenheten och kolla hur det är där. Ska nog sätta mig nu en stund och fundera över frågor. Något som jag veeerkligen får öva på under denna praktiken är att ställa frågor. Folk vill att man ska undra så mycket och det är faktiskt en konst i sig att sätta på sin ifrågasättande och undrande hjärna. Jag håller på och övar på det, jag ser mig ju som en väldigt tänkande och reflekterande person, men jag är inte så bra på att faktiskt fråga och undra på riktigt. Hm.
Nu ska jag sätta på lite varm mjölk. Jag är egentligen sugen på örtte men eftersom jag var så "vettig" och hindrade mig från att köpa te igår så kan jag inte dricka det. Vill inte dricka svart te nu på kvällen heller. Vet ärligt inte om jag blir pigg av det, men tycker det känns mysigare att dricka trött-te på kvällen. Varm mjölk är ganska mysigt det med!
Nåväl, bäst att jag avslutar innan jag börjat skriva alltför mycket blaja. Var på väg att skriva om att jag funderar på vad jag ska äta, om jag ska äta dipp o grönsaker, knäckebröd osv, men den spännande infon sparar jag till senare tillfälle;) Nu fick ni ju en liten inblick iallafall :P Ha det fint, Puss!

Tisdag

Hej bloggis. Hoppas ni mår fint. Själv mår jag helt okey ännaaaa. Har nyss lagat o käkat mat. Jag hade planer på att göra panerad fisk, så jag la torsken att tina o passade på att göra en storstädning av badrummet sålänge o så. Lagom till att fisken var klar efter hundra år så kom jag på att vi inte hade något ströbröd, o då äre lite svårt att panera. Sååå jag fick göra ugnsbakad fisk istället. Slängde i massa mjölk, matyougurt, citron o kryddor. Blev helt okey liksom. Sån där fryst torsk är ärligt talat inte så himla gott, meeen jag gjorde vad jag kunde :) Nu har jag matlådor i några dagar också, tusan vad redig jag är ;)

I fredags kom min fina Linn o hälsade på :) Vi skulle fira hennes födelsedag i förskott och så. Ärligt talat så var jag inte så bra på att fira henne, blev ingen tårta eller nåt som planerat, men ja, firat fick vi iallafall. Så mycket att min lilla förkylning jag haft slutade med att jag typ var död i slutet av helgen. Nu har jag återhämtat mig lite, men känner mig fortfarande lite lost. Det där med att bli sketfull är faktiskt inte min grej. Jag inser det varje gång (är det någons grej egentligen?). Vi hade skitkul såklart, men ärligt talat så hade jag säkert haft liite roligare utan dom där sista ölena. :) Nåväl. Vi var på Yaki da iallafall, andra gången jag var där nu, tycker det är helt okey. Bättre än det var innan dom gjorde om det iallafall :)

I lördags var jag lagom pigg, o efter att linn åkt hem så däckade jag i några timmar. Därefter tog jag o mathias bilen till idas katter som jag skulle mata, o sen vidare till pizzerian. På väg hem därifrån, mitt i Götatunneln, så sprängdes mathias däck. Så vi blev ståendes där haha. Det kom någon lastbil och parkerade bakom oss för att vi inte skulle bi påkörda, o så stängde dom av filen närmast oss. Först tyckte jag det var läskigt att fastna mitt i tunneln, men nu i efterhand så känns det ju som om det var ganska tur. Tänk om vi fått punka mitt på leden typ, vart fan tar man vägen då? Inte hade det kommit någon lastbil till undsättning då inte :) Vi satte oss tillrätta i bilen och åt lite pizza innan mathias mamma och syster kom bort och hjälpte oss.

Förresten, så är det ju semledagen idag. Givetvis har jag gjort semlor. Mathias jobbar ju som vanligt kväll, så dom står redo i kylen tills han kommer hem ;) Känner mig som en hemmafru haha. Bara det att jag är ju inte hemma mer än honom. Men känslan av att sitta o vänta på sin man med nylagad mat och bakelser haha. O förresten igen så ååååångrar jag mig att jag stod emot mina lustar att köpa massa goda teer förut på ica focus. Dom hade så mkt te att jag blev helt till mig. O sån beslutsångest slutar nästan alltid för min del med att jag ger upp o inte köper något- Även denna gången. Suck. Nåväl. Semlor i Kylen. Jag har redan ätit en idag, på jobbet. Jepp, behöver jag säga att det är dags att träna.. På måndag. Jag har ju varit sjuk. O hade ont i halsen hela förra veckan. Så ja. O Nej, jag har inte tränat på länge. Nästa vecka börjar mars, o då borde man ju kunna börja med sommarhetsen. Haha näe, hjälp.

Gud vad mycket text! Ciao!

Snygga tjejjoor. Jag o Linn pratade ihjäl varandra i fredags. Tror vi hann prata om allt. Allt som hänt från den första degen i våra liv, tills vad som kommer hända tills vi dör. Typ.


Ungern

Igår fick jag en resa till Budapest inför början av maj av min fina pojk. Han är ju bäst liksom. Och jag längtar som en tok. Bada i varma källor, gå i saluhall och äta langos. Det passar nog mig alldeles utmärkt i slutet av praktiken och innan det är dags för sommarjobb och så. Åh vad jag längtar.

 


Onsdag

Hej bloggis. Nu var det ett tag sedan jag skrev :) Har egentligen massa inspiration till att blogga flera ggr, men när jag väl sätter mig för att skriva så kommer det bara blaja ändå. Jag tänker så mkt hela dagarna så när jag kommer hem och sätter mig i soffan så blir jag direkt helkorkad ;)

Just nu sitter jag och väntar på att min lax ska tina. Jag är så trött på all mat man brukar äta (typ pasta), så jag ska äta lax och ris. Det äter jag iofs ganska ofta också. Är dock sugen på nya smakupplevelser så jag tänker exprimentera lite med vitlök o parmesan o så :). Jag har varit duktig och gjort spenatsoppa och linssoppa i veckan. Insåg hur sjukt enkelt det är, det är ju typ mer snabbmat än pasta hehe. Och skitgott och skitnyttigt : ) Ska handla hem lite fler grönsaker någon dag och göra grönsakssoppa, det äälskar jag :). Nåja.

Igår var det alla hjärtans dag. Jag o mathias jobbar ju om varandra nu så han jobbar kväll när jag jobbar dag, men vi hade lite mys när han kom hem vid halv tio :) Jag gjorde våfflor o så, tusan vad gott. O så kollade vi på Mia och Klara, har ni sett det? GÖÖÖÖÖR DET ANNARS. Det är så sjukt roligt.

Jaaani, nu blev jag sådär korkad igen ;) vet inte vad jag ska skriva. Praktiken flyter väl på. Det är både bra och dåligt med allt. Jag håller fortfarande på med att försöka komma in i gänget o så. Min ena handledare känns inte överförtjust i mig direkt. Har hittat några andra trevliga iallafall :). Idag var det en som sa precis allt som jag behövt höra sedan jag började där. Helknasigt. Vi har inte ens pratat särskilt mkt, hon bara visste typ. Snäll människa.

Nu ska jag checka till laxen, jag är döhungrig! Tur jag inte har några chips eller så hemma, det slinker ner så galet lätt när man är hungrig. Har redan fuskat med en pepparkaka hehe. Nåja. Nu hör ju hur det går med sockeravvänjningen.. Puss!

Jag färgade håret igår förresten :) Ville få bort det blekröda och utväxten o ville ha brunt, men var livrädd att det skulle bli svart, som det alltid blir med mörkbrun färg hehe. Så jag köpte ljusbrun, o som ni ser så var det ju förväl, för ljust blev det då inte ;). Jag är nöjd, inte superspännande såklart men känns bra nu. Sen i vår fåre bli slingigt. Ciao!


Måndag

Påfrestande dag, jag är ganska trött i skallen. Jag fortsätter utmana mig själv, hela tiden. Blir rätt matt av det o det tar liksom inte riktigt slut. Vi hade seminarium idag, jag kände inte att jag tog mig chansen att ventilera tillräckligt. Ska iväg och dansa zumba nu, det får bli min terapi. Ska bara ha kul och passa på att glömma allt vad tänka heter. Inte att jag behöver terapi pga praktiken, men jag har så mkt i skallen hela tiiin.

Har lite bråttom nu, ska skynda mig så jag slipper springa till vagnen. Ciao!

Myskväll

Hahaa, skulle just skriva myskväll, men var på väg att skriva träningsångest haha. Satt just och tänkte att jag sjulle duka upp för en ordentlig myskväll här i min ensamhet tills mathias kommer hem då jag tänker fortsätta min myskväll. Men innan inloggningen så är det en bild på en härlig tjej i träningskläder och värsta magrutorna. Och här sitter jag och känner min mage ta emot mot sig själv. Hehe.

Jag åker ju till lisa imorgon så kommer komma träna först på måndag. Då var det två veckor sedan jag tränade. Och jag har ätit som aldrig förr!!!!!!! På 1,5 vecka har 5 stycken fyllt år i min omgivning. Jag har alltså ätit tårta 5 dagar. Semla en dag. Och massa annan skit resten av tiden. Ni fattar ju. Jag är inte sårskilt besatt av vad man äter och så i vanliga fall men detta är ju extremt. Man blir ju typ extra medveten när man börjat träna också på nåt sätt. Två veckors sjukt ätande och ingen motion känns ju liksom.

Nåväl, nog om det. Nästa vecka sätter jag igång igen. Jag har fått tillbaka mitt sockerberoende något så brutalt. Sådär brutalt att jag heeeelt tappar humöret (och besinningen typ) utan att jag hinner inse varför när jag får abstinens. Det är på riktigt så. Jag hade så när jag var liten, typ 11. Ringde mamma och skrek efter godis och slängde på om hon inte köpa och så gick jag raka vägen till sockerpaketet. Störd. Ja, sån har jag blivit igen. Ni förstår antagligen här att det är dags att påbörja en liten avgiftning. Det ska jag starta med på måndag. Får sluta med godis o socker. Ska köpa hem mängder med grönsaker och dipp. Och frukt, för fruktsocker känns okey.. Jag är en sockerknarkare.

Ja, just nu känns ju plötsligt rubriken myskväll väldigt långt borta haha. Jag fick förresten godkänt på den enorma tentan som jag kämpade med efter nyår. HALLELUJAH. Det hade varit hemskt jobbigt med komplettering ärligt talat. Guuuud vad skönt.

Det är reklam för semla bredvid inlägget nu. Dom kan väl bestämma sig, ska jag träna eller äta?;) Helst båda haha, fan, nästa vecka får jag TVINGA iväg mig. Tränar jag så får jag ingen som alls ångest över vad jag äter. Eller jo, jag blir besatt av att få i mig nyttigheter, men det gör mig liksom inget om jag äter lite onyttigt som komplement på det :P. Gud vilket konstigt blogginlägg. Nu ska jag packa inför helgen. CIaaaao!

Jag fick btw tummen ur arslet idag och gick till optikern och gjorde en synundersökning till glasögon. Provade massor med brillor och blandade även in hon som jobbade där. Valde dock inga, behöver ha med mig någon som känner mig som kan ge mig lite stiltips. Plus att jag var skitful idag haha så jag var inte fin i något. Typ röd på näsan av kylan hehe och skittrött.  Min bankkort har slutat fungera så jag kunde inte betala. Pinigt. Måste fixa ett nyyyttt.

wJuste jag sa ju hejdå. Hejdå :)


Onsdag

Hej bloggen :) Hur mååår ni? (börjar inse att det är ovärt att fråga så för jag får inte nåt svar ändå ;)). Jag mår iallafall helt okey. Eller jag mår bra, är bara löjligt trött i huvudet. Heltidsjobb och massa nya intryck, mycket datasittande och läsande, lyssnande och nickande, gör en lite trött alltså. Jag har varit med på några möten och det är hemskans kul faktiskt. Tycker det är så fascinerande med människor!!! Jag vill nog i framtiden arbeta med något där man får ha meer klientkontakt, men jag tror att detta är en bra början. Får liksom lite av varje och jag lär mig nytt varendaste dag. Kan dock inte förneka att jag längtar tokigt mkt till helgen och att slippa gå upp tidigt på morgonen och så. Ska dessutom till Karlstad och hälsa på Lisa så det gör ju helgen skitrolig :D Har inte varit hos henne på ett år så det är verkligen på tiden kan man tycka.'

Jag gjorde god korvstroganoff till middag idag. Av sojakorv såklart. :) Skulle kunna äta upp allt men vill ha matlåda imorgon så jag hindrar mig ;) Har lasagne i frysen också, men det åt jag igår. (förlåt, insåg  nu hur tråkigt detta är att läsa om) Försöker bygga upp en matlådebank här hemma hehe, har hittills inte köpt lunch en enda dag, pluspoäng till mig! Jag väntade liksom typ 1 år innan jag ens tog med mig lunch en enda dag till skolan haha, så jävla slösigt. Det har jag inte råd med nu :). SJukt mkt godare att få ordentlig maaat på lunchen också.

Jag har tvätt i maskinen så måste ta hand om det nu, ska tvätta en maskin till innan jag lägger mig :)
Ha en fin kväll! Puss!


RSS 2.0